דיני עבודה
כללים בסיסיים בנושא השימוע, מדריך תמציתי לעובד שעומד בפני הליך שימוע לפני פיטורים. מה צפוי, כיצד זה מתנהל, מה הזכויות של עובד בהליך השימוע.
מה קורה בפיטורי צמצום. כיצד מתנהל הליך השימוע ומהם התנאים לשימוע. מהו זמן סביר לקיום השימוע, ומהם הכללים לקיומו.
אילו סעדים וצעדי אכיפה עומדים לזכות העובד.
עובד חייב על פי החוק לתת למעסיק הודעה מוקדמת על התפטרות
מטרת ההודעה המוקדמת הנה לאפשר למעסיק תקופת התארגנות למציאת מחליף .
תקופת ההודעה המוקדמת תלויה בוותק של העובד, ומעוגנת בחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות התשס"א – 2001.
סעיף 4(א)(6) לצו ההרחבה לפנסיה חובה 2011 [נוסח משולב], מיום 27.09.2011 (להלן: "צו ההרחבה") מורה, כי הוראות צו ההרחבה, ומכאן גם חובת הביטוח הפנסיוני המקיף כמצוות סעיף 3 לצו, תחולנה "…על כל עובד המועסק או שיועסק בכל מקום עבודה", למעט מי שמתקיים לגביו התנאי הבא: "…[ש]פרש מעבודתו בגיל פרישת חובה ומקבל קצבה".
מעסיקים רבים נוטים לעשות את המהלך באופן חד צדדי, לרוב סוג כזה של התאמה ביעדי המכירות משמעותו עבור העובדים, עשוי להיות כרוך במאמץ מכירתי גדול יותר על מנת לשמור על אותה רמת תגמול, ולהסתיים הלכה למעשה בהרעת תנאי השכר של העובדים.
הסביבה העסקית מציבה אתגרים רבים בפני המעסיקים ומנהלי הארגון. אם בשל התייעלות, אם בשל צמצומים אם בשל רה-ארגון של מחלקות ותפקידים או בשל העתקת המיקום הגיאוגרפי. הראשונים שיושפעו מהשינויים יהיו העובדים, בכל הדרגות ובכל התפקידים.
כלל חשוב – לא להתגרות ולא להשיב באלימות
משפט מסחרי
אין מי שיכחיש את הדומיננטיות שיש לשירותי סליקה בחיי העסקים בחברה המודרנית, אין יום בו עסק קטן או גדול אינם נזקקים, במישרין או בעקיפין לשירותי סליקה.
שלילת שירותי הסליקה הינה גזירת מוות לעסק, ביטולם שולל למעשה בפועל את חופש העיסוק, מדובר במצרך חיוני שכמעט כל פרט וכל חברה חייבת להיזקק להם לשם ניהול שוטף ויום יומי של עסקיה;
הסכם רכישת נכסים (APA) להבדיל מעסקת מניות, הוא חוזה המשמש להעברת הבעלות על נכסי החברה מהמוכר לקונה. APAs משמשים בדרך כלל במיזוגים ורכישות ויכולים להיות מסמכים מורכבים, המכילים מספר הוראות שיכולות להיות להן השלכות משמעותיות על שני הצדדים אם לא ינהלו משא ומתן ויבוצעו כראוי. להלן כמה מהמלכודות הנפוצות שיש להיזהר מהן בהסכם רכישת נכסים:
רכישת עסק יכולה להיות מאמץ מרגש ומתגמל, אך חשוב לגשת לתהליך עם שיקול דעת ותוכנית ברורה. בין אם אתה קונה בפעם הראשונה או יזם מנוסה, ישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון בעת רכישת עסק, כולל מחקר שוק, בדיקת נאותות, משא ומתן ומימון. במאמר זה נחקור את השלבים החיוניים הכרוכים ברכישת עסק ונספק טיפים שיעזרו לכם לקבל החלטה מושכלת ולנווט בתהליך המורכב בביטחון.
איזה מנגנון משפטי יכול להבטיח לבעל המניות ("המוכר"), את התמורה בגין המניות הנמכרות לרוכש וזאת כאשר העברת המניות והתשלום בגינן אינם מבוצעים סימולטנית.
עורכים הסכם מסחרי בינלאומי?
ישנם מספר נקודות מפתח שיש לשקול כאשר מנסחים סעיף בוררות בינלאומית. קראו מהן אותן הנקודות שחשוב לשים עליהם דגש בסעיף הבוררות בהסכם.
ניסוח הסכם סודיות (NDA) מחייב התייחסות ל-7 שאלות חשובות ומהותיות, בלעדיהן יש להניח שהמסמך לא יהיה שלם ויחשוף את מוסר המידע לסיכונים.
תנאי ההסכם והאופן בו הצדדים נוהגים אחד עם השני הוא תמיד אינדיקציה מוקדמת לאופן בו כל צד מתנהל בעסקים, צד שאינו מפגין גמישות בהסכם הסודיות, סביר שיהיה פחות גמיש גם במהלך העסקים עימו בעתיד, הסכם סודיות מוצלח לוקח בחשבון את צרכי שני הצדדים.
אני מייעץ ללקוחותיי שלא לכלול פיצוי כספי במסגרת הסכם הסודיות, העברת סיכון בשלב כל כך מוקדם של ההכרות בין הצדדים אף פעם לא מומלצת, הצד שנפגע בגין הפרת הסכם הסודיות תמיד יכול לתבוע בביה"מ ולקבל פיצוי בגין נזקים שיוכיח שנגרמו לו על ידי הצד המפר.
אולי הטיפ החשוב ביותר שתוכלו לקחת מכאן – אל תתפשרו על הסכם שותפות שלא נעשה בידי מומחה לדיני שותפות. אסביר בקצרה מדוע:
שותפים עסקיים מביאים לתוך שותפות ציפייה להיות מעורבים בניהול, לקחת החלטות הנוגעות לשותפות, להשתתף ברווחים, לקבל גישה לחשבונות השותפות ועוד. וכל אלה חייבים לקבל ביטוי בנוסח הסכם שותפות, אולם אלה רק חלק מהציפיות, רובם המכריע של השותפים (ועוה"ד שזו אינה מומחיותם) אינם מביאים בחשבון את הציפיות של השותפים מסיומה של השותפות ופירוקה, פשוט כי זה לא נעים ולא בטבע שלנו לחשוב שלילי על יצירה של משהו חדש כמו שותפות עסקית.
כל מה שתצטרכו לדעת לגבי הסכם שותפות כדי שתהיו מכוסים לפני שתיכנסו לשותפות. מהמבוא להסכם, דרך חלוקת הרווחים ועד לפירוק
מיעוט הנו מי שמחזיק בפחות מ-50% מניות החברה. כתוצאה, במצב של חילוקי דעות (לרוב על אופן חלוקת המשאבים בחברה או כל עניין אחר המחייב הצבעה) למיעוט אין יכולת השפעה ממשית בקבלת החלטות. מצב שכזה אופייני לרוב בחברות קטנות שמייסדיהן הם בני משפחה או חברים. מכאן, שנכון יעשו בעלי מניות המיעוט אם יגנו על השקעתם באמצעות הסכם בעלי מניות, כזה שימקסם את השפעתם על הנעשה בחברה
טיפים להסכם יצור עם יצרן בסין (וכל יצרן בינלאומי אחר)
לאחר שהשקעתם חודשים של מחקר ולימוד הנושא, כבר יש לכם מוצר ואיתרתם יצרן איכותי שיודע ליצר אותו במחיר הנכון ואתם עומדים לחתום בשעה טובה על הסכם יצור עם יצרן בחו"ל על מנת שזה יספק עבורכם את הלהיט הבא בשוק שאותו אתם מתכננים למכור בשוק המקומי.
עומדים לפני התקשרות בהסכם סוכן מול יצרן בינלאומי? רצוי שתקראו
אחד הצעדים הראשונים שיש לתת עליהם את הדעת אם העסק שלכם מתכוון לעשות עסקים בחו"ל כרוך בתשובה לשאלה, איך על העסק להוציא לפועל את הרעיון העסקי שלו, ומה יהיה מודל ההתקשרות העסקי הנכון. מודל ההתקשרות קשור בקשר הדוק למודל העסקי בו בחרתם או תבחרו לפעול. בהתקשרות מול יצרן בינלאומי, קיימות למעשה שתי אפשרויות שאליהן העסק שלכם עשוי להשתייך: מפיץ או סוכן.
עבור רבים מהלקוחות המגיעים אליי, הבחירה במסלול של זכיינות נתפסת כאלטרנטיבה אטרקטיבית לקריירה אפרורית כשכיר. מה שמושך אותם הוא מה שבעיניהם עשוי להיות קיצור דרך להצלחה בעסקים – השימוש במותג שבנה מעניק הזיכיון. חלום יפה – אבל ההסכם שתחתמו עליו בדרך להגשמתו, יהיה כל ההבדל בין הצלחה לכישלון. אז איך לגשת לזה נכון?
לא אחת קורה שחברה המחזיקה נכסים החייבים בתשלומי ארנונה מפסיקה עם הזמן לשלמם עקב הפסקת פעילותה או פירוקה, ואז נוצרים חובות ארנונה לרשות המצטברים לעיתים לסכומים משמעותיים.
כאשר חובות החברה מצטברים ואינם משולמים, סביר להניח שהרשות המקומית לא תשב בחיבוק ידיים, שכן למול עיני הרשות ניצבים אינטרסים ושיקולים ציבוריים של קיום החוק, גביית מס אמת, שוויון בנשיאה בנטל המס ושמירה על הקופה הציבורית. הרשות מבינה בשלב הזה, שיכולתה לגבות את החוב מהחברה עצמה קלוש, ולפיכך כמוצא אחרון תפנה לנסות ולגבות החוב מבעלי המניות עצמם. אם כך, האם מהלך שכזה אכן אפשרי לאור הכלל שחברה היא אישיות משפטית נפרדת מבעלי מניותיה וביניהם מפריד מסך ההתאגדות.
חיוב בעלי המניות בגין חוב החברה בארנונה – האם אפשרי וכיצד להתגונן